perjantai 6. maaliskuuta 2015

PROJEKTIVIIKKO PRAHASSA

Hei kaikki! Tätä postausta kirjoittelen jo Budapestistä, minne saavuimme keskiviikkoiltana yhdessä kolmen kaverini kanssa. Viime viikon perjantaina aloitimme pitkän matka Duinosta Prahaan, jonne vaadittiin vain nejä eri bussia. :-) Matka sujui hyvin, ja lauantaina saavuimme Prahaan väsyneinä mutta onnellisina. Meidän projektiviikon teema oli "Discovering the heritage of Prague", mikä noin vapaasti suomennettuna ja koettuna tarkoitti nähtävyyksien kiertelemistä sekä paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin tutustumista. Tuosta ihmisiin tutustumisesta ajattelin aloittaa oman postaussarjan "kohtaamisia", koska sen verta monta mielenkiintoista tarinaa olisi jaettavana.



Mitä me sitten näimme Prahassa? Paljon. Näimme tärkeimmät nähtävyydet, kävimme Prahan eläinpuistossa, joka on rankattu yhdeksi Euroopan parhaimmista, missä yksi unelmani toteutui, kun pääsin näkemään kolme jääkarhua. Kävin myös katsomassa paikallista jääkiekkoa, Sparta Praha vastaan HC Ocelari Trinec, ja se oli kyllä yksi mieleepainuvimmista kokemuksista. Näimme Prahan "Eiffelin-tornin", linnan, Madam Tusseaudsin, ja tapasimme myös UWC-alumneja, mutta tästä myös lisää Kohtaamisia-postaussarjassa.

Mitä projektiviikosta jäi käteen? Paljon uusia kavereita sekä jälleen kerran parempi ymmärrys maailmasta. Meidän projektiviikko koostui lähinnä ykkösvuotisista, joiden kanssa en ollut kerennyt hirveästi puhumaan ennen projektiviikkoa, ja olen kyllä todella iloinen että pääsin heihin tutustumaan. Mielettömiä persoonia, ja hyvä ryhmähenki, vaikka se 13 henkilöllä hieman haastavaa olikin. Olin toinen projektiviikon järjestäjistä, joten nuo viisi päivää olivat kyllä täynnä vastuunkantoa, mutta kyllä se palkitsikin, kun kaikki tuntuivat olevan tyytyväisiä projektiviikon antiin.



Tällä hetkellä olemme siis tosiaan Budapestissä, joka minulle olikin jo tuttu kaupunki. Oli kuitenkin kiva päästä takaisin, vaikka rehellisesti sanottuna aikamme täällä olemme käyttäneet pääosin rentoutumiseen. Olemme tehneet sitä mitä on tehnyt mieli tehdä, nukkuneet pois univelkoja, tehneet hitaita kävelylenkkejä kaupungilla... Nyt on siis akut ladattuna viimeiseen koitokseen, jotta IB-tuloksia voisi sitten odotella tyytyväisenä heinäkuussa. Yhteishakukin alkaa muutaman hassun päivän päästä, ja oma pää on ainakin vielä sen verran pyörällä, että en oikein vieläkään osaa sanoa, että mitkä koulut sieltä listalta tulee parin viikon päästä löytymään.



Uskallan luvata, että blogissa tullaan näkemään heräämistä seuraavien parin kuukauden aikana, sillä tämä toimii hyvänä preppauksena suomen kielen loppukokeisiin. Suomen kielen prelit sujui ihan hyvin, vaikka ensimmäinen puoli tuntinen menikin aivojen käynnistämiseen oikealle kielelle. Muuten preleistä ei kannata edes puhua, sillä olin tosiaan sairaana sen koko edellisen viikon, ja se keskittyminen menikin parantumiseen. Noh, ne ovat tosiaan nyt takana, ja keskittyminen siihen oikeaan koitokseen on alkanut. Sitä ennen pitää kuitenkin nauttia viimeisestä illasta Budapestistä, sekä 18-vuotiaana. Huomenna on siis tosiaan se päivä vuodesta kun kakun päällä syttyy yksi kynttilä lisää, mutta myös se päivä kun hypätään jälleen bussin kyytiin ja matka kohti Italiaa alkaa viimeistä kertaa. Kivaa viikonloppua kaikille! Ja kaikki postauksen kuvat ovat siis otettu Prahassa, laittelen Budapestin kuvia myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti