maanantai 23. kesäkuuta 2014

MY FIRST YEAR IN A NUTSHELL..

Melkein kuukausi sitten loppui mun ensimmäinen vuosi Italiassa. Kun saavuin Suomeen sillon 27.5 tiistaina, aloitin työt paikallisessa supermarketissa heti seuraavana aamuna, joten varsinaista kunnon ikävää ja duinostalgiaa en oo ees ehtinyt saada. Siitä lähtien aika on mennyt aika tiiviisti töissä, opiskelemalla (...), kavereiden kanssa oleskelulla ja treenaamisella. Mutta toisaalta ihan hyvä, etten kirjoittanut tätä postausta heti. On ollut aikaa miettiä ja pohdiskella.

Italia ja vuosi siellä muutti mua. Viimeisellä viikolla luin siellä kirjeen, minkä kirjoitin itselleni ensimmäisinä päivinä. Tein ja saavutin kaiken minkä halusin. Ennen kaikkea sen, että pohjimmiltani olen silti sama, sarkastinen minä. Moni asia mun elämässä ja mun luonteessa, arvoissa (ja ulkonäössä) on muuttunut, mutta se sama tyttö siellä vieläkin on. Olen kansainvälisempi, avarakatseisempi, avoimempi, mutta myös paljon kriittisempi. Kriittisempi itseäni kohtaan, muita kohtaan ja maailmaa kohtaan. En stressaa enää niin paljon, kuin ennen. Oon oppinut elämään hetkessä, tekemään spontaaneja juttuja. Kaikkea ei tarvitse suunnitella, ja yleensä ne parhaat jutut ja muistot syntyvätkin hetken mielijohteesta. Oon "lämpimämpi" ihminen, latinojen kanssa asuminen ja niiden parhaina ystävinä oleminen on siedättänyt mut ymmärtämään monia haleja ja poskipusuja päivässä. Se on vain niin luonnollista. En oo enää niin "hienohelma", kuin ennen lähtöä. Lautasten ja haarukoiden jakaminen on ihan normaalia, kun niitä ei ole tarpeeksi. 


Musta tuntuu, että oon se sama ihminen, mutta silti kadotin itseni monta kertaa tämän vuoden aikana. Kuinka monta kävelylenkkiä teinkään silloin kallioilla olevilla poluilla, kun tuntuu että oma itseni, omat arvot ja tulevaisuudensuunnitelmat olivat ihan hukassa. En vieläkään tiedä, mistä tulen löytämään itseni ensi vuonna. Mutta nyt osaan suhtautua siihen mielenrauhan kanssa. Jos ennen UWC:tä välivuosi kuulosti vain luusereiden valinnalta, tällä hetkellä itselleni ei voisi olla sopivampaa vaihtoehtoa. Vuosi aikaa miettiä, seikkailla, ja elää. Löytää ihan oikeasti itsensä, jos se on edes mahdollista. Ehkä ymmärtää se, mitä haluan tehdä elämälläni. Tarkoituksena on suunnata Etelä-Amerikkaan, ja sen enempää suunnitelmia ei ole. Eikä tarvi olla. 

Jos pitäisi tiivistää ensimmäinen vuoteni muutamaan sanaan, en tiedä, mitä valitsisin. Mun tunteet vaihteli niin laidasta laitaan vielä loppuvuodestakin, että on mahdotonta kuvailla mitään. Omalla tavallaan elämäni parasta aikaa tähän mennessä. Seikkailu, täynnä spontaaneja päähänpistoja, mutta myös sitä "tavallista arkea" ja opiskelujen kanssa kamppailemista. Päällimäisenä ajatuksena on myös se helpotus siitä, että on vielä toinen vuosi jäljellä. Nyt tietää mitä pitää tehdä paremmin, enemmän, mihin panostaa vähemmän ja mitä pitää välttää. Seikkailusta on puolet takana, mutta optimistisemmin vielä puolet edessä. Puolet ihmisistä vaihtuu, mikä tuo uusia mahdollisuuksia, uusia seikkailuja. En malta odottaa, mutta onneksi tämä kesäkin tarjoaa vielä kahden kuukauden verran edestä seikkailuja ja haasteita. Vaikka sitten siellä s-marketin kassalla. 

5 kommenttia:

  1. Hei!
    Täällä ois yks syksyllä 2015 alkaviin opintoihin hakeva tyttö! Tahtoisin kysellä sulta, että miten se hakusysteemi sitten toimii? Eli mihin tiedot ja perustelut täytetään, onko se joku valmis lomake ja kauanko on aikaa? Kiitokset jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://uwc.fi/hakijalle, vuoden 2015 haku tosin tapahtuu jo tämän vuoden loppupuolella, joten pidä silmät ja korvat tarkkana! :)

      Poista
  2. Tässä muutama kysymys sulle liittyen tohon UWC:hen: paljonko sulla menee rahaa per viikko/kuukausi? Biletättekö usein (en siis tarkoita mitään ryypiskelyjä vaan vaikkapa ihan tanssimista:))? Onko siellä mitään ns.porukoitumista (että jengi vetäytyy porukoihin eli hengailee vaan tiettyjen ihmisten kanssa)? Tunnetko/tiiätkö kaikki teidän koululaiset edes etunimeltä?

    Oon kohta lukenut sun koko blogin läpi ja oon ihan innoissani kun syksyllä alkaa haku! :D Askarruttaa myös, jos pääsee haastatteluun, millainen se haastattelu on (siis lähinnä tarkoitan kysymyksiä ja kysyjiä ja ihan tilannetta kokonaisuudessaan :D)?

    Innostaa. Pelottaa. Jännittää. Kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastattelupäivä on pitkä ja stressaava. ;) Mutta myös mukava, jännittävä, mielenkiintoinen ja ihana. Tutustuu uusiin ihmisiin ja pääsee vastaamaan outoihin kysymyksiin! Kysymykset riippuu henkilöstä ja hakemuksesta ja kysyjästä. Ei sitä päivää turhaa kannata stressata! Tsemppiä hakuun! :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista